Alternativ till duttpennor

Om du av någon anledning inte vill köpa en duttpenna finns det några andra alternativ som du kan använda dig av när du spelar bingo.

Det rekommenderas inte att du använder bläck- eller blyertspennor eftersom de inte är pålitliga och inte är speciellt tydliga. Ibland kan det även vara svårt att få bläck och blyerts att fästa ordentligt på bingobrickan. Självklar ska du inte heller köpa vanliga tuschpennor eftersom det kan bli svårt eller omöjligt att se numret som du har strukit över.

Använd istället något av två följande alternativ:

Överstrykningspennor

Överstrykningspennor fungerar på ungefär samma sätt som duttpennor. Om du stryker över ett nummer ser du ändå numret tydligt. En del överstrykningspennor har en smal spets och andra har en bred spetts. Om du ska spela bingo rekommenderas en överstrykningspenna med bred spets eftersom du inte vill ringa in ditt nummer. Med en bred spets kan du täcka hela numret med ett enda drag.

En överstrykningspenna fungerar bra till bingospelande, men duttpennan är snäppet vassare eftersom du då bara behöver dutta istället för att stryka över.

Täckbrickor

Det finns även täckbrickor som du kan använda när du spelar bingo. Du lägger täckbrickorna över de nummer som ropas upp.

En del täckbrickor är genomskinliga och det finns brickor som inte är det. Om du ska köpa täckbrickor till bingo bör du skaffa genomskinliga brickor så att du ser numret under brickan.

Täckbrickor är framför allt bra att ha för de som spelar bingo på bingobrickor som ska återanvändas, vilket är rätt vanligt när man arrangerar en bingokväll i hemmet. Som du förstår är det knappast bra att använda duttpennor eller överstrykningspennor på de här bingobrickorna.

Nackdelen med täckbrickor är att du måste se till att täckbrickorna ligger kvar där du har lagt dem. Om någon kommer åt ditt bord kanske täckbrickorna far iväg. Täckbrickor rekommenderas därför endast när du spelar med bingobrickor som ska återanvändas.